search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:40
MENU CLOSE

Ξαφνική κατάρρευση κτιρίων «καρδιοχτύπησε» τη Μασσαλία (Video)

05.11.2018 13:34
Ξαφνική κατάρρευση κτιρίων «καρδιοχτύπησε» τη Μασσαλία (Video) - Media

 

Δύο παλιά κτίρια σε λαϊκή συνοικία στην καρδιά της Μασσαλίας κατέρρευσαν ξαφνικά, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο περαστικών. Τα δύο κτίρια βρισκόντουσαν κολλητά σε απόσταση μόλις δύο βημάτων από το παλιό λιμάνι και την ιστορική οδό Κανεμπιέρ.

Αμέσως έσπευσαν συνεργεία των αρμόδιων υπηρεσιών με στόχο την αναζήτηση ανθρώπων που ενδεχομένως να παγιδεύτηκαν στα ερείπια. Περίπου 60 πυροσβέστες και δύο ομάδες με εκπαιδευμένους σκύλους ερευνούν στον μικρό εμπορικό δρόμο, ο οποίος έκλεισε από τα συντρίμμια των δύο κτιρίων τεσσάρων και πέντε ορόφων αντιστοίχως που κατέρρευσαν.

Το ένα από τα δύο, στον αριθμό 63 της οδού Ομπάν, ήταν κλειστό, διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Ζιλιέν Ριάς που αμφέβαλλε όμως για το άλλο κτίριο στον αριθμό 65 της οδού Ομπάν. Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές απομάκρυναν δεκάδες ανθρώπους που κατοικούν στα δύο γειτονικά κτίρια, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φιλίπ Μπιανσί.

«Ακούστηκε ένα τεράστιο μπαμ και με τη μία κατέρρευσε», λέει ο 26χρονος Λουντοβίκ για το κτίριο στον αριθμό 63 απέναντι από το οποίο κατοικεί. «Υπήρχαν πολλοί περαστικοί εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Στο ένα κτίριο που κατέρρευσε ζούσαν «φτωχοί άνθρωποι, οι οποίοι κλαίγανε στο δρόμο. Οι συνθήκες στο κτίριο ήταν ανθυγιεινές όπως συμβαίνει σε πολλά στην Νοάιγ», πρόσθεσε ο νεαρός.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15