19/10/2019 11:55:25

Κυβερνητικές πηγές για τροπολογίες Ζάεφ: Δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας

Συμφωνία των Πρεσπών: Το πλήρες κείμενο και η ρηματική διακοίνωση (PDF) - Media
 
Iκανοποίηση εκφράζουν από το Μαξίμου για τα τελικά σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος που κατέθεσε σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ.
 
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, "στο πλέον επίμαχο σημείο, δηλαδή στην παράγραφο 3 του άρθρου 49, η νέα διατύπωση που αναφέρεται στη «diaspora» (ομογένεια) είναι αντίστοιχη με τις ανάλογες ρυθμίσεις του άρθρου 108 του ελληνικού Συντάγματος. Ως εκ τούτου, ανταποκρίνεται στο πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας, πλέον, η πορεία εφαρμογής συνεχίζεται".
 
Αναφορικά με τις δηλώσεις Ζάεφ των προηγούμενων ημερών σημειώνουν: "Οι όποιες τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ (τις οποίες ανακάλεσε τονίζοντας την προσήλωσή του στο άρθρο 4(3)), έγιναν προφανώς για εσωτερικές σκοπιμότητες προκειμένου να εξασφαλίσει την επαρκή στήριξη στη συμφωνία, αλλά η προσήλωσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει".
 
Τέλος, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι "η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει αποτελεσματικές δικλείδες ασφαλείας οι οποίες, σε συνδυασμό με στοχευμένες παρεμβάσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και της διεθνούς κοινότητας, δεν αφήνουν περιθώρια οποιασδήποτε παρερμηνείας".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.