19/10/2019 06:19:11

Πολιτικό χάος στο Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ

Πολιτικό χάος στο Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ - Media
 
Προς το πολιτικό χάος οδηγείται το Βέλγιο καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι παραιτείται.
 
Της παραίτησης του Μισέλ είχε προηγηθεί η αποχώρηση από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό του φλαμανδικού κόμματος N-VA, το οποίο διαφώνησε με την κύρωση του συμφώνου  του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, μετατρέποντας την κυβέρνηση Μισέλ σε κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
Ο Μισέλ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι «αποφάσισα να παραιτηθώ και θα συναντηθώ άμεσα με τον βασιλιά», ενώ παραδέχθηκε ότι η πρότασή του για κυβέρνηση ανοχής μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος για τις εκλογές «δεν έπεισε» και «δεν εισακούστηκε».
 
Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι έθεσαν ζήτημα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύμφωνο του ΟΗΕ κυρώθηκε από τη βελγική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.
 
Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι οι εκλογές για τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 40 ημερών από την παραίτηση της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.