search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:17
MENU CLOSE

Πολιτικό χάος στο Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ

18.12.2018 19:38
Σύνοδος Κορυφής: Επιστολή Μισέλ στους ηγέτες της Ε.Ε. - Δείπνο με... μενού την Τουρκία - Media
 
Προς το πολιτικό χάος οδηγείται το Βέλγιο καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι παραιτείται.
 
Της παραίτησης του Μισέλ είχε προηγηθεί η αποχώρηση από τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό του φλαμανδικού κόμματος N-VA, το οποίο διαφώνησε με την κύρωση του συμφώνου  του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, μετατρέποντας την κυβέρνηση Μισέλ σε κυβέρνηση μειοψηφίας.
 
Ο Μισέλ δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι «αποφάσισα να παραιτηθώ και θα συναντηθώ άμεσα με τον βασιλιά», ενώ παραδέχθηκε ότι η πρότασή του για κυβέρνηση ανοχής μέχρι να συμπληρωθεί ο χρόνος για τις εκλογές «δεν έπεισε» και «δεν εισακούστηκε».
 
Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι έθεσαν ζήτημα εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σύμφωνο του ΟΗΕ κυρώθηκε από τη βελγική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία.
 
Ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι οι εκλογές για τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 40 ημερών από την παραίτηση της κυβέρνησης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:17