search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:40
MENU CLOSE

Αυξήσεις στα διόδια, πώς διαμορφώνονται οι νέες τιμές

24.12.2018 19:30
Ουρές στα διόδια στην μαζική επιστροφή των εκδρομέων - Media

 

Αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019, οι οποίες θα είναι μεγάλες στην Εγνατία Οδό και μικρότερες στους υπόλοιπους οδικούς άξονες που λειτουργούν με καθεστώς παραχώρησης.

Στην Εγνατία οδό η χρέωση για τα ΙΧ θα διαμορφωθεί σε 5 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, με την αύξηση να ανέρχεται σε ποσοστό 67% κατά μέσο όρο. Στα Μάλγαρα, η αύξηση θα ανέλθει σε ποσοστό 150% δεδομένου πως η χρέωση θα διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά που είναι τώρα.

Στον αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, οι οδηγοί των ΙΧ θα πληρώνουν 10 λεπτά περισσότερα στα μετωπικά διόδια Πελασγίας. Σε δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων στην Ολυμπία Οδό, από την Ελευσίνα έως την Πάτρα, θα ισχύσουν αυξήσεις από το νέο έτος. Πρόκειται για τους σταθμούς του Ελαιώνα, όπου το αντίτιμο θα διαμορφωθεί στα 3 ευρώ και 30 λεπτά, από 3 ευρώ και 20 λεπτά που είναι τώρα, και στον σταθμό του Ρίου. Εκεί η χρέωση θα ανέλθει σε 2 ευρώ και 30 λεπτά αυξημένη κατά 10 λεπτά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Κατά 5 λεπτά θα αυξηθεί το αντίτιμο σε τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη. Πρόκειται για τους σταθμούς στο Σπαθοβούνι, τη Νεστάνη και εκείνον στη Γέφυρα Μάναρη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:40