19/02/2020 14:52:44

«Πιο σημαντική από τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά η τεχνητή νοημοσύνη»

«Πιο σημαντική από τον ηλεκτρισμό και τη φωτιά η τεχνητή νοημοσύνη» - Media

 

Τη σπουδαιότητα της τεχνητής νοημοσύνης εξήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να λύσουμε κάποια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πλανήτη. Μπορεί να κάνει δυνατό για εμάς να έχουμε καθαρή, φτηνή και ανανεώσιμη ενέργεια για το μέλλον, αλλά και να δημιουργήσει τρομερές εξελίξεις στον τομέα της εκπαίδευσης» ανέλυσε ο μηχανικός που θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στα οποία δεν είχε ούτε τηλέφωνο. Διερωτάται λοιπόν, πόσα θετικά επακόλουθα θα φέρει μία τεχνολογία σαν την Τεχνητή Νοημοσύνη, όταν σε κάτι απλό, όπως το τηλέφωνο, κατάφερε να επιφέρει τεράστια αλλαγή.

Θέλοντας να τονίσει τη σπουδαιότητα του «εγχειρήματος» χαρακτήρισε τη τεχνητή νοημοσύνη σπουδαιότερη κι από την ανακάλυψη της φωτιάς και του ηλεκτρισμού.. Αυτή είναι βέβαια η δική του εκδοχή! Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που εμφανίζονται απαισιόδοξοι για τις μελλοντικές συνέπειες της Τεχνητής Νοημοσύνης, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα είναι αυτή που θα φέρει το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Κάτι τέτοιο είχε ισχυριστεί και πριν πεθάνει ο Stephen Hawking που φοβόταν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης σε ανθρώπινα χέρια…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.