search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:14
MENU CLOSE

Τεράστια αλλαγή έρχεται στο Facebook – «Όλα σε ένα» ετοιμάζει ο Ζάκερμπεργκ

25.01.2019 16:08
Τεράστια αλλαγή έρχεται στο Facebook - «Όλα σε ένα» ετοιμάζει ο Ζάκερμπεργκ - Media

 

Σε μια αλλαγή που αν τελικά υλοποιηθεί θα επηρεάσει δεκάδες εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον πλανήτη φαίνεται ότι προσανατολίζεται το Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι New York Times και το BBC, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ φαίνεται ότι έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την ενοποίηση τριών δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας που ανήκουν στο Facebook.

Ο λόγος για τo Instagram, το WhatsApp και το Messenger, τα οποία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα επικοινωνούν μεταξύ τους και με το Facebook, αν και θα διατηρηθούν ως αυτόνομες πλατφόρμες.

Το Facebook έκανε για λόγο για την αρχή «μιας μακράς διαδικασίας», που προβλέπεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, οπότε ένας χρήστης του Facebook θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει απευθείας με έναν άλλο χρήστη που π.χ. έχει μόνο λογαριασμό WhatsApp, κάτι αδύνατο σήμερα.
 
Στόχος του Ζάκερμπεργκ είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνισθεί πιο αποτελεσματικά με την Google και την Apple.
 
Μέχρι σήμερα το Facebook είχε αφήσει τo Instagram και το WhatsApp να λειτουργούν ως ανεξάρτητες εταιρείες σε μεγάλο βαθμό. Η απόφαση για ενοποίηση δημιούργησε εσωτερικές διχόνοιες και ήταν εν μέρει η αιτία για να αποχωρήσουν το 2018 οι ιδρυτές των δύο εταιρειών, που είχαν εξαγοραστεί παλαιότερα από το Facebook.
 
Πληροφορίες: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13