search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:06
MENU CLOSE

Θρίλερ στο Αιγαίο: «Παρά τρίχα» ατύχημα με τουρκικό F-16 – «Έχασε» τον κινητήρα του

02.02.2019 10:22
Θρίλερ στο Αιγαίο: «Παρά τρίχα» ατύχημα με τουρκικό F-16 - «Έχασε» τον κινητήρα του - Media

 

Θρίλερ με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο, την ώρα που στο Τατόϊ γινόταν η τελετή παράδοσης παραλαβής του Α/ΓΕΑ! Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων που χθες έκαναν 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη και το ατύχημα αποφεύχθηκε λόγω της ικανότητας του χειριστή του να αντιμετωπίσει επιδέξια το ζήτημα.

Σύμφωνα με το militaire.gr, ζεύγος τουρκικών F-16, εισήλθε παράνομα στο FIR Αθηνών, χθες το πρωί, περίπου στις 11.30. Τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο στα Δωδεκάνησα και επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Αιγαίο.

Ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν στον αέρα έσπευσαν προς αναχαίτισή τους. Ο ένας Τούρκος χειριστής ανέφερε σοβαρό πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους του.

Ο κινητήρας έσβησε και όσοι άκουγαν τις αναφορές του, Έλληνες και Τούρκοι πάγωσαν.

Το ενδεχόμενο της συντριβής ήταν πάρα πολύ πιθανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να είχε αποφασίσει την εγκατάλειψη του αεροσκάφους και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε «ελληνοτουρκική αντιπαράθεση» για την έρευνα και διάσωσή του.

Το ατύχημα για το οποίο πολλοί, συχνά μιλούν φαινόταν πιθανό.

Ο Τούρκος χειριστής που μάλλον είναι από τους τελευταίους έμπειρους της τουρκικής αεροπορίας, αντέδρασε ψύχραιμα. Ακολούθησε τις διαδικασίες και με ανεμοπορία, κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα. Έκανε κάτι ανάλογο μ΄ αυτό που είχε κάνει πριν από χρόνια Έλληνας χειριστής F-16, που προσγειώθηκε με τον ίδιο τρόπο στη Λήμνο. Η επιλογή του Τούρκου να ακολουθήσει τις διαδικασίες και με το όποιο ρίσκο να προσγειώσει το αεροσκάφος ανακούφισε πολλούς σε Ελλάδα και Τουρκία. Η εγκατάλειψη στο Αιγαίο , σε ελληνικά ύδατα είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε ένταση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν ανησυχίες για ένα «ατυχές γεγονός» που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση. Είχε προηγηθεί η επικίνδυνη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, στο Φαρμακονήσι κατά τη διάρκεια πτήσης έρευνας και διάσωσης.

Χθες είχαμε το παραλίγο ατύχημα. Λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03