06/07/2020 23:28:09

Ταινιοθήκη του Mega: Όλες οι εξελίξεις - Πότε ξεκινά ο πλειστηριασμός

Αντίστροφη μέτρηση για την ταινιοθήκη του Mega - Media

 

Αποτελεί αδιαμφισβήτητα το πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς.

Από την στιγμή που το Mega τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από αίτημα των τραπεζών άπαντες περιμένουν την προκήρυξη του πλειστηριασμού των περιουσιακών του στοιχείων. Φυσικά η ταινιοθήκη θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα, αφού είναι αυτό με την μεγαλύτερη αξία.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού έχει ήδη ξεκινήσει. Είναι όμως μια διαδικασία που θα πάρει καιρό αφού εκτός της λεπτομερούς καταγραφής θα πρέπει να διευθετηθούν και ζητήματα δικαιωμάτων.

Τo Mega είχε υπογράψει συμβόλαια με ορισμένους δημιουργούς που εισέπρατταν συγκεκριμένα ποσοστά από την επανάληψη των σειρών.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και πόσο θα αποτιμηθεί η ταινιοθήκη του καναλιού. Είναι δεδομένο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα θέλουν να αποκτήσουν την ταινιοθήκη με όσο δυνατόν λιγότερα χρήματα. Ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες της αγοράς αλλά και τα έσοδα που είχε το κανάλι από την προβολή του που έφτασαν περίπου τα 30 εκατομμύρια όταν ακόμη ήταν εγκαταλελειμμένο από τους μετόχους.

Το μόνο είναι σίγουρο είναι όλοι οι παίκτες της τηλεοπτικής αγοράς θα μπουν στο παιχνίδι για την απόκτηση της ταινιοθήκης. Άλλωστε το κανάλι που θα την αποκτήσει θα έχει και τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Οι Θοδωρής Κυριακού, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για την αποκτήσουν.

Πάντως οι οποίες εξελίξεις δεν αναμένονται πριν τον Μάιο με τον πλειστηριασμό να τοποθετείται χρονικά με τις εκλογές.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.