search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:44
MENU CLOSE

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί κρυφής συμφωνίας για νέα μέτρα

25.02.2012 13:05
Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα περί κρυφής συμφωνίας για νέα μέτρα - Media

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει «κρυφή συμφωνία» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του ΔΝΤ για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει «κρυφή συμφωνία» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του ΔΝΤ για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων.

«Βασιλικότερος του Βασιλέως σε σχέση με τη ΝΔ, ο Ελεύθερος Τύπος, αποσιωπά κατά τρόπο προσβλητικό για τη νοημοσύνη των αναγνωστών του το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες διεξάγεται, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνεναιτικό, σταθερό και μακροχρόνιο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το δημοσίευμα αποσιωπά, επίσης, το γεγονός ότι στις συζητήσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και οι προτάσεις που έχουν γίνει από την ομάδα τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν για να εφαρμοστούν οπωσδήποτε, αλλά για να ληφθούν κι αυτές υπόψη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένα απλό, εύληπτο, σταθερό, δίκαιο, ορθολογικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο φορολογικό σύστημα» συνεχίζει.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός σε ορισμένους κύκλους, ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε βάναυσες αλλοιώσεις της πραγματικότητας και προσβολές κατά της κοινής λογικής», καταλήγει ο Ευ.Βενιζέλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:42