search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:04
MENU CLOSE

Ολλανδία: Ακόμη μια σύλληψη για την επίθεση στο τραμ – Εντείνεται το σενάριο της τρομοκρατίας

20.03.2019 07:47
Ολλανδία: Ακόμη μια σύλληψη για την επίθεση στο τραμ - Εντείνεται το σενάριο της τρομοκρατίας  - Media

 

Έναν ακόμη ύποπτο συνέλαβαν οι αρχές της Ολλανδίας στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την επίθεση που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε τραμ στην Ουτρέχτη, ενώ οι ερευνητές εξακολουθούν να τονίζουν ότι το σενάριο της τρομοκρατίας εξετάζεται «σοβαρά».

«Σ’ αυτό το στάδιο, το κίνητρο της τρομοκρατίας λαμβάνεται σοβαρά υπόψη», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους η εισαγγελία και η τοπική αστυνομία χθες Τρίτη. Εξήγησαν πως βασίζονται σε μια επιστολή που βρέθηκε μέσα στο όχημα του κύριου υπόπτου, του Γκογκμέν Τανίς, ενός 37χρονου που έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

Αυτός ο τελευταίος συνελήφθη μετά την επίθεση και έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που διήρκεσε οκτώ ώρες. Ένα πυροβόλο όπλο κατασχέθηκε όταν ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, διευκρίνισαν οι ερευνητές.

Εξάλλου μέλη της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν στην Ουτρέχτη έναν ακόμη ύποπτο 40 ετών, «ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι «ο ρόλος του ερευνάται».

Αντίθετα, δύο άνδρες ηλικίας 23 και 27 ετών που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα σε σχέση με την επίθεση αφέθηκαν ελεύθεροι, επεσήμανε η ίδια πηγή.

«Μία ημέρα μετά εξακολουθώ να νιώθω φρίκη», δήλωσε χθες το απόγευμα στο ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ο οποίος μετέβη στο σημείο της επίθεσης για να καταθέσει λουλούδια.

«Πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα (του δράστη) παραμένουν αναπάντητα και οι ερευνητές έχουν ακόμη πολλή δουλειά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02