search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:46
MENU CLOSE

Ιρλανδία: Το ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε ταχυδρομείο παρόμοιο με αυτά στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη

22.03.2019 14:00
Ιρλανδία: Το ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε ταχυδρομείο παρόμοιο με αυτά στο Λονδίνο και τη Γλασκώβη - Media

 

‘Ενα ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε ταχυδρομείο στην κομητεία Λίμερικ της δυτικής Ιρλανδίας φαίνεται να είναι πανομοιότυπο με τα παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί σε κτίρια στο Λονδίνο και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης αυτό τον μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ιρλανδική αστυνομία.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνά το δέμα το οποίο εντοπίστηκε στο ταχυδρομείο λίγο μετά τις 08:00 ώρα Ελλάδας και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις βρετανικές αρχές. Η ομάδα εξουδετέρωσης βομβών του στρατού βρίσκεται στο σημείο.

Μια αποσχισθείσα ιρλανδική εθνικιστική οργάνωση που αυτοαποκαλείται “IRA” ανέλαβε την ευθύνη για τα παγιδευμένα δέματα που είχαν σταλεί στο Λονδίνο και στη Γλασκώβη. Η μικρή οργάνωση αποτελείται από μαχητές που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998 που έβαλε τέλος στην τριακονταετή εκστρατεία βίας στην Βόρεια Ιρλανδία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 19:45