search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση του Brexit – H θέση της Ελλάδας

10.04.2019 15:42
Αντίστροφη μέτρηση για την παράταση του Brexit - H θέση της Ελλάδας - Media

 

Στις Βρυξέλλες συνέρχονται εκτάκτως οι ηγέτες της Ε.Ε. προκειμένου να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τον γόρδιο δεσμό της αποχώρης της Βρετανίας από την Ένωση, με την παράταση της διαδικασίας του Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποστήριξει μια ευελικτη παράταση η οποία θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη συντεταγμεμη έξοδο της Βρετανίας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η Ελλάδα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο άτακτης έξοδου, προσθέτουν όμως ότι ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της ΕΕ στο ενδιάμεσο διάστημα και να συζητηθούν τα μεγάλα ζητήματα της ΕΕ χωρίς να παρακωλυονται από συνεχείς Συνοδούς για το Brexit.
 
Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εμφανίστηκε ανοιχτή σε οποιαδήποτε παράταση θα επιτρέψει στη χώρα να φύγει από την ΕΕ μόλις καταστεί δυνατή η έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.
 
“Ο σκοπός αυτής της Συνόδου είναι να συμφωνήσουμε σε μια παράταση για να μας δοθεί επιπλέον χρόνος για να εγκριθεί η Συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αποχωρήσουμε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο” είπε η κ. Μέι, σημειώνοντας πως αν και το αίτημά της είναι για παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου, “το σημαντικό είναι η όποια παράταση να μας δίνει το δικαίωμα να φύγουμε μόλις επικυρωθεί η Συμφωνία Αποχώρησης και μέχρι τις 22 Μαΐου”.
 
“Ξέρω πως πολλοί [από τους ηγέτες] θα είναι ενοχλημένοι που γίνεται αυτή η Σύνοδος, ενώ το Ην. Βασίλειο θα έπρεπε να έχει ήδη φύγει από την ΕΕ”, είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός εκφράζοντας δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το Κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:03