search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:15
MENU CLOSE

Ανατριχίλα στη δίκη του «δράκου του Αμαρουσίου»: «Άκουγα φωνές, ταπείνωσέ την»

12.04.2019 16:49
«Δράκος του Κάβου»: «Αφήστε με να πεθάνω» λέει στους γιατρούς και αρνείται να χειρουργηθεί - Media
 
Με ανατριχιαστικές καταθέσεις από τον επονομαζόμενο «δράκο του Αμαρουσίου» και από τα θύματά του, πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 32χρονου που έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή.
 
Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να δικαιολογήσει τις ανατριχιαστικές πράξεις του λέγοντας ότι «άκουγα φωνές. Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει». Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτόδικα. Είχαν προηγηθεί οι συγκλονιστικές καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο – γυναίκες θύματα του 32χρονου.
 
Ειδικότερα, στην απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες, στο πρόσωπο τον οποίο έβλεπε την πρώην ερωτική του σύντροφο Ρουμανικής καταγωγής, η οποία όπως είπε τον είχε πληγώσει βαθιά.
 
Ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος: «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές «σκότωσε την»….Άκουγα φωνές που μου έλεγαν: Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει…Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει “μην ακούς τα ψέμματα της” και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές».
 
Τρομακτικές οι καταθέσεις των θυμάτων
Είχαν προηγηθεί οι εφιαλτικές καταθέσεις στο δικαστήριο, γυναικών θυμάτων του 32 χρόνου, οι οποίες με δάκρυα στα μάτια περιέγραψαν όλα όσα βίωσαν.
 
«Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη» είπε στην κατάθεσή της η πρώτη μάρτυρας και συνέχισε: «Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα “βοήθεια, βοήθεια” δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω “βοήθεια”.Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».
 
Άλλη γυναίκα, περιέγραψε, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα “βοήθεια, βοήθεια”. Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου. Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».
 
Το τρίτο θύμα του 32χρονου είπε: «Γύρισα και τον είδα να μου γελάει. Μου τράβηξε την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω. Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».
 
Μία ακόμη γυναίκα ανέφερε στο δικαστήριο της πως ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος», είπε το θύμα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13