search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:09
MENU CLOSE

Έσπασαν κι έκλεψαν όλα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού – Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Καποδίστρια

16.04.2019 18:46
Έσπασαν κι έκλεψαν όλα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού – Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Καποδίστρια - Media

 

Για ακόμα μία φορά βανδαλίστηκε το άγαλμα του που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο Ναύπλιο.

Στις 26 Αυγούστου του 2018 άγνωστοι έσπασαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί χέρι του κυβερνήτη, το οποίο πρόπερσι είχε αποκτήσει και πάλι αντίχειρα, έπειτα από περίπου 40 χρόνια.

Σήμερα, οι βάνδαλοι έσπασαν και έκλεψαν τα τέσσερα δάκτυλα που είχαν προσωρινά επανατοποθετηθεί, καθώς και τον αντίχειρα που είχε αποκατασταθεί τον Σεπτέμβρη του 2017.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, το θέμα προσπάθησε να αναδείξει ο Ναυπλιώτης γλύπτης Κώστας Δημούλης, ο οποίος έχει αναλάβει την αποκατάσταση του αγάλματος, δηλώνοντας πολύ λυπημένος με το νέο βανδαλισμό που υπέστη το γλυπτό του Μιχάλη Τόμπρου που κοσμεί τη πόλη από το 1933.

Να σημειωθεί πως αυτή την εποχή υπάρχει αθρόα προσέλευση μαθητών με σχολικές εκδρομές στο Ναύπλιο, και ίσως το νέο περιστατικό να σχετίζεται με κάποια «παιδική αταξία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:08