search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:36
MENU CLOSE

Μετά το F-35, τι;… – Η «σιωπηλή» επανάσταση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Photo)

10.05.2019 15:56
Ανατροπή για τα F-35 - Το Πολεμικό Ναυτικό θέλει... νέο μαχητικό - Media

 

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πλέον εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ το διαβόητο F-35 κατασκευάζεται σε δύο διαφορετικές εκδοχές, μία «κανονική» και μία ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό, σχεδιασμένη για μεταφορά και προσγείωση-απογείωση από αεροπλανοφόρα.

Μέχρι σήμερα, όταν οι ΗΠΑ σχεδίαζαν ένα νέο μαχητικό, αυτό συνήθως αφορούσε και τα τρία εμπλεκόμενα σώματα, δηλαδή, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και τους Πεζοναύτες, όπερ και συνέβη με το F-35. Ωστόσο, η πρακτική αυτή ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά.

Καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ σχεδιάζουν το Τζετ Εναέριας Κυριαρχίας Επόμενης Γενεάς (NGAD jet), το Ναυτικό ετοιμάζεται να πει το μεγάλο «όχι», καθώς σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του σώματος, το πλάνο δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις του Ναυτικού για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Συγκεκριμένα, το NGAD θα αντικαταστήσει το F-22  και το βασικό του χαρακτηριστικό (εκτός από stealth, δικτύωση, κλπ) θα είναι το μεγάλο βεληνεκές, ώστε να συνοδεύει βομβαρδιστικά όπως το B-21 Raider σε αποστολές βαθιάς διείσδυσης σε εχθρική περιοχή.
 
Από την άλλη, το Ναυτικό δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες ιδιότητες, αφού για τέτοιου είδους αποστολές είτε χρησιμοποιεί πυραυλικά συστήματα ή τις αφήνει για την αεροπορία. Έτσι, αυτό που επιδιώκει είναι να έχει το δικό του μαχητικό νέας γενιάς το οποία θα μοιράζεται χαρακτηριστικά με το F-35.
Μάλιστα, τα F-35 του Ναυτικού θα αντικαταστήσουν τα μισά F/A-18E/F Super Hornet που διαθέτει σήμερα το σώμα, ενώ το νέο μαχητικό τα άλλα μισά.
 
Πηγή: Flightglobal
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:36