search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:18
MENU CLOSE

Άνδρας είχε στύση επί 9 ολόκληρες ημέρες όταν έπεσε από τη μοτοσικλέτα και χτύπησε τα γεννητικά του όργανα

03.06.2019 08:07
Άνδρας είχε στύση επί 9 ολόκληρες ημέρες όταν έπεσε από τη μοτοσικλέτα και χτύπησε τα γεννητικά του όργανα - Media

 

Ένα βασανιστικό 9ήμερο πέρασε ένας 35χρονος μοτοσικλετιστής από την Αγγλία, όταν έπεσε με τη μηχανή του και χτύπησε στα γεννητικά του όργανα. Του δημιουργήθηκε στύση η οποία διήρκησε 9 ολόκληρες ημέρες.

Ο άνδρας χτύπησε με δύναμη στην περιοχή μεταξύ γεννητικών οργάνων και πρωκτού στο περίνεο και σύμφωνα με τους γιατρούς δημιουργήθηκε μια συνεχής ροή αίματος στην περιοχή που είχε σαν αποτέλεσμα τη 9ήμερη στύση του.

Οι γιατροί χρειάστηκε να κάνουν μια μικροεπέμβαση στην περιοχή προκειμένου να αποφορτίσουν το σημείο και να ανακουφίσουν τα αιμοφόρα αγγεία. Η στύση του ήταν της κατηγορία IV, της ανώτερης κατηγορίας που σημαίνει ότι το όργανο του μοτοσικλετιστή ήταν συνεχώς σκληρό.

Μάλιστα η περίπτωση του γράφτηκε από τους καθηγητές στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό Case Reports in Urology.

Το 95% των περιπτώσεων πριαπισμού (η φάση κατά την οποία η στύση διαρκεί πολύ καιρό) προκαλούνται όταν το αίμα δεν μπορεί να «φύγει» από το πέος εξαιτίας του μπλοκαρίσματος των αιμοφόρων αγγείων. Ο πριαπισμός του 35χρονου χαρακτηρίστηκε «υψηλής ροής».

Ο πόνος για τον ασθενή είναι μεγάλος και όσο περνάνε οι ώρες γίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Δυσκολεύεται σε βασικές λειτουργίες όπως η ούρηση. Όμως ο πριαπισμός χαμηλής ροής θεωρείται περισσότερο επικίνδυνος αφού μπορεί να καταστρέψει τους ιστούς και να αφήσει μόνιμες βλάβες.

Το 60% των περιπτώσεων θεραπεύεται μόνο του αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται οι γιατροί να παρέμβουν για να σταματήσουν τη μεγάλη ροή του αίματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10