search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:07
MENU CLOSE

Επίθεση από ΚΚΕ: «ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2076
6-6-2019
08.06.2019 03:00
kke-25.jpg

 

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην ΕΡΤ. Ο Περισσός κατηγορεί τον Τσίπρα ότι με «εκβιαστικά διλήμματα» και «ψεύτικη αυτοκριτική» προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό ότι «δήθεν έλαβε το μήνυμα» για να αλλάξει πορεία.

«Επανέλαβε το μεγάλο ψέμα» τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του, «ότι επιβάρυνε τη λεγόμενη μεσαία τάξη για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους, ενώ στην πραγματικότητα τσάκισε όλα τα λαϊκά στρώματα, φτάνοντας στο σημείο να κόψει μέχρι και το ΕΚΑΣ που ήταν για τους πιο αδύναμους. Τους μόνους που στήριξε ήταν το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε επί τέσσερα χρόνια έπαιρνε τα εύσημα από τους “συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών”, που δήθεν τώρα αντιπαλεύει».

Σε ιδιαίτερα οξύ τόνο ο Περισσός επισημαίνει μάλιστα ότι «κι επειδή ακριβώς εφάρμοσε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, με τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να δώσει συγχωροχάρτι σε αυτά τα κόμματα και να γίνει χορηγός τους.

Κατάφερε να διασύρει τις αξίες της “προόδου” και της “αριστεράς”, τροφοδοτώντας ένα ρεύμα συντηρητικοποίησης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛΛ μοιράζονται το ίδιο σχέδιο και διαφέρουν στο πώς θα ξεζουμίζουν τον λαό. Με περισσότερους φόρους ή με περισσότερες περικοπές». Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ο Περισσός ότι «απόδειξη αυτού του κοινού σχεδίου είναι η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες που γίνονται στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Και καταλήγει στο σχόλιό του το ΚΚΕ δηλώνοντας πως «χαμένη, λοιπόν, είναι η ψήφος σε αυτά τα κόμματα και κερδισμένη η ψήφος που κατατίθεται για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη ημέρα, στα δύσκολα που παραμένουν. Αυτή η ψήφος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

«Απαράδεκτη διαδικασία»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στην κοινοβουλευτική διαμάχη των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, καθώς έφτασε στη Βουλή μια σειρά από νομοσχέδια της τελευταίας, κυριολεκτικά, στιγμής πριν από τη διάλυσή της για τις εκλογές.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης έκανε λόγο για «απαράδεκτη διαδικασία». Όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά, «τα νομοσχέδια τα οποία έρχονται, θα μπορούσαν να έχουν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με άνεση και να έχουν ψηφιστεί. Το γεγονός ότι έρχονται τώρα και σοβαρά μάλιστα νομοσχέδια, ιδιαίτερα οι Κώδικες, μας δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους».

Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής του νομοσχεδίου για τον Ποινικό Κώδικα και για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 20:06