29/11/2020 06:19:34
28.3.2012

Ποιος "μάτιασε" τον υπουργό Παιδείας;

Ποιος "μάτιασε" τον υπουργό Παιδείας; - Media

Απο το Μαρικάκι

Δεν του κάθεται του Μπαμπινιώτη ούτε μια πρωτοβουλία και δείχνει σαν πρωτάρης δίπλα στους διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες που ξέρουν να πλασάρονται και να προωθούν τα ίδια συμφέροντα. Μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι για το συγκεκριμένου υπουργείο απαιτείται ένας μόνιμος υπουργός Παιδείας, αλλά προφανώς δεν έχει λάβει σαφείς δεσμεύσεις για το μέλλον του, οπότε άγαρμπα και άτσαλα έσπευσε να τακτοποιήσει ζητήματα της ατζέντας του, αλλά δεν... Και ήδη έχει στιγματιστεί και με τη ρετσινιά του «σχολάρχη» υπουργού Παιδείας....

Μετά το πρώτο φρένο που του έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα η ΝΔ (κυρίως), σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και το Εξεταστικό, αμέσως μία εβδομάδα μετά υπέστη νέα ψυχρολουσία. Αιτία η τροπολογία για την απελευθέρωση των απολύσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία, όπως καταγγέλεται και από την Ομοσπονδία τους η οποία κατατέθηκε στο άσχετο νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τις απειλές της ΝΔ ότι θα το καταψηφίσει το νομοσχέδιο απποσύρθηκε ολόκληρο, κι έτσι ανεστάλη και η 24ωρη πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών που είχε εξαγγελθεί για σήμερα.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η τροπολογία, η οποία τελικά αποσύρθηκε προς το παρόν, «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων, στην αποχώρηση του κράτους από την εποπτεία της εκπαίδευσης με την ουσιαστική κατάργηση των εκπαιδευτικών υπηρεσιακών συμβουλίων και στην προετοιμασία για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς που θα υποκαταστήσει μεσοπρόθεσμα το δημόσιο σχολείο, καταργώντας σταδιακά τη δημόσια, δωρεάν παιδεία».

Η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία στο Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «ο Βύρων» καταγγέλει:

«με την τροπολογία οι απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών "αυτοματοποιούνται" αφού τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ) θα ελέγχουν πλέον μόνο το τυπικό μέρος ενδεχομένων απολύσεων ιδιωτικών εκπαιδευτικών και όχι το ουσιαστικό, δηλαδή την καταχρηστικότητά τους (εκδικητικές απολύσεις για συνδικαλιστική δράση, οικονομικές ή άλλες διαφορές) για την οποία θα αποφαίνονται αποκλειστικά τα δικαστήρια».

Και κυρίως, καταγγέλει τους δεσμούς του Μπαμπινιώτη με συγκεκριμένα συμφέροντα:

«Ανάμεσα στο σύνολο των εργοδοτών που εξυπηρετεί η σκανδαλώδης τροπολογία του υπουργού Παιδείας βρίσκονται η ιδιοκτησία των Αρσακείων Σχολείων, Φιλοεκπαιδευτική Εταιρεία της οποίας ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι πρόεδρος της και το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που έχει για πρόεδρο τον Αλέξανδρο Σαμαρά, αδελφό του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και διοικεί το Κολλέγιο Αθηνών».

Δυστυχώς, η προεκλογική περίοδος σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, δε φαίνεται να χωράει όλα τα ρουσφέτια...

ΥΓ. Και μέσα σ'όλα του την "έπεσε" και η Ελένη Λουκά. Πόσα ν'αντέξει ο άνθρωπος...Του πρέπει "ξεμάτιασμα" ή ευχέλαιο....

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.