29/01/2020 07:43:50

Υπέκυψε η Google: Τι αλλάζει άμεσα για τους χρήστες (Video)

Βαριά «καμπάνα» στην Google: Θα πληρώσει 481,5 εκατ. δολάρια σε φόρους - Media

 

Την ίδια στιγμή που πολλοί πολιτικοί ανά τον κόσμο λένε ανοιχτά το "αδιανόητο", δηλαδή, τη διάλυση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, προκειμένου να περιορίσουν την ισχύ που διαθέτουν μέσω των τεράστιων ποσοτήτων προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους που διατηρούν αποθηκευμένες στους servers τους, η Google επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού.

Συγκεκριμένα, ήδη η Google έχει αρχίσει να εγκαθιστά σε φορητές συσκευές Android εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα προσωπικά δεδομένα τους που η εταιρεία κατακρατεί με το αιτιολογικό ότι τα χρησιμοποιεί για να βελτιώνει την εμπερία των χρηστών της.

Με το εργαλείο αυτό οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίζουν τα smartphones τους να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό των τοποθεσιών στις οποίες έχουν βρεθεί, ενώ ήδη η Google έχει δώσει τη δυνατότητα της χειροκίνητης διαγραφής των στοιχείων αυτών, ενώ η ίδια η εταιρεία διαγράφει στοιχεία τοποθεσίας μετά την πάροδο 18 μηνών.

Πηγή βίντεο: Google

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.