search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Καθολική η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την ερχόμενη σχολική χρονιά

02.07.2019 06:02
Γιατί λειτουργούν τα ειδικά σχολεία στις κόκκινες περιοχές; - Media

 

Με την έκδοση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Υπουργικής Απόφασης για την ένταξη και των τελευταίων 27 δήμων στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Οι 27 δήμοι προστίθενται στους 298 δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, η καθολική εφαρμογή της προσχολικής δίχρονης εκπαίδευσης συνοδεύεται από  τους απαραίτητους πόρους προς του δήμους για τυχόν προβλήματα κτηριακών υποδομών.

Παράλληλα, ελευθερώνονται θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για να δεχθούν μικρότερα σε ηλικία παιδιά. «Πέραν της μεγάλης βοήθειας που προσφέρει το μέτρο στους εργαζόμενους γονείς, τα οφέλη είναι και παιδαγωγικά καθώς τα παιδιά εντάσσονται ομαλά στο σχολικό περιβάλλον», επισημαίνεται από το υπουργείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26