16/01/2021 02:01:44

Δίκη για τη δολοφονία Παπαγεωργίου: Βαριές ποινές - Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Δίκη για τη δολοφονία Παπαγεωργίου: Βαριές ποινές - Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Media

 

Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απέρριψε όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν να τους αναγνωριστούν οι κατηγορούμενοι, εκτός από το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου που αναγνωρίστηκε στον δεύτερο κατηγορούμενο.

Για τον 78χρονο ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος της δολοφονίας το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 20 χρόνια κατά συγχώνευση για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας.

Σε δύο από τους συνεργούς του επιβλήθηκαν τρία χρόνια κάθειρξης ενώ για τον ένα δύο χρόνια.

Με την ανακοίνωση των ποινών το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Από το σύνολο της διαδικασίας προέκυψαν ενδείξεις προς άσκηση διώξεων από τον εισαγγελέα εναντίον άλλων πέντε συνολικά ατόμων .

Θα διερευνηθεί αν η σύζυγος και τα δυο παιδιά του βασικού κατηγορούμενου συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία και συναρπαγή του Μαριου Παπαγεωργίου.

Επίσης θα ξεκινήσει έρευνα από εισαγγελέα πλημμελειοδικών και ανακριτή για ακόμα τρία άτομα για συμμετοχή σε συμμορία.

«Μπράβο στην ελληνική δικαιοσύνη» φώναξαν η μητέρα, εν μέσω λυγμών, συγγενείς κ φίλοι του Μάριου .

«Δικαιώθηκε το παιδί μας. Δολοφόνε ο θεός να σε τιμωρήσει» φώναζαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.