search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:30
MENU CLOSE

Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον

24.07.2019 17:21
Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Οι υπουργοί Άμυνας, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σήμερα το απόγευμα, αφού ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον.

Η υπουργός Άμυνας Πένι Μόρντοντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα καθήκοντά της και δεν πρόκειται να αναλάβει κάποιο υπουργείο στη νέα κυβέρνηση. “Κατευθύνομαι στα έδρανα της βουλής απ’ όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την πλήρη υποστήριξή μου”, ανέφερε μέσω του Twitter η Μόρντοντ, η οποία είχε στηρίξει τον Τζέρεμι Χαντ στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Οι υπουργοί Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και Εμπορίου Λίαμ Φομ ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

“Συγχαίρω θερμά τον Μπόρις Τζόνσον. Έχει το δικαίωμα να διορίσει μια νέα ομάδα για μια νέα πρωθυπουργία”, ανέφερε ο Κλαρκ, ένας από τους πιο φιλοευρωπαίους υπουργούς της Τερέζα Μέι.

Ο Φοξ, επίσης εκ των ένθερμων υποστηρικτών του Brexit, είπε ότι δεν θα παραμείνει πρωθυπουργός αλλά θα στηρίξει τον Τζόνσον ως απλός βουλευτής.

Συγχαρητήρια από τον Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον επ’ ευκαιρία της ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνει ότι «η ανάπτυξη των σχέσεων στους πιο διαφορετικούς τομείς θα ανταποκρινόταν στα συμφέροντα των χωρών και των λαών μας».

Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Τζόνσον επιτυχίες στο έργο του ως πρωθυπουργός.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί μετά το συμβάν με την δηληρηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι του Λονδίνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15