search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18
MENU CLOSE

Ποιες χώρες στον κόσμο έχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού

06.09.2019 06:12
Τράπεζες και ζάπλουτοι ιδιώτες «εξαφανίζουν» μεγάλες ποσότητες χρυσού και ακριβών νομισμάτων - Media

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, τον Ιούνιο του 2019, οι ΗΠΑ ήταν η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.

Μάλιστα τα αποθέματα της χώρας ήταν υπερδιπλάσια της δεύτερης κατά σειρά χώρας, δηλαδή της Γερμανίας και υπερτριπλάσια της τρίτης που ήταν η Ιταλία, όπως φαίνεται και στο infographic του Statista. 

Όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr, η Κίνα η οποία είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού στον κόσμο έρχεται έκτη στην σχετική κατάταξη διαθέτοντας σχεδόν 2.000 μετρικούς τόνους χρυσού σε απόθεμα.

Infographic: Stockpiling Gold | Statista

Το 2018 η χώρα εξόρυξε σχεδόν 400 μετρικούς τόνους χρυσού δηλαδή περίπου 100 περισσότερους από την Αυστραλία που είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την μεγαλύτερη παραγωγή χρυσού.

Με την αβεβαιότητα που υπάρχει στα χρηματιστήρια εξαιτίας πολιτικών και οικονομικών αναταράξεων σε πολλές χώρες και τα διαρκώς χαμηλά επιτόκια, φαίνεται πως ο χρυσός έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών.

Δεδομένου ότι η τιμή του χρυσού σε διεθνές επίπεδο παραμένει σχετικά σταθερή τα τελευταία χρόνια, το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται πως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επενδυτική επιλογή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18