search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: Η Thomas Cook κατέρρεε και τα golden boys έπαιρναν μυθικά μπόνους

23.09.2019 17:27
Απίστευτα πράγματα: Η Thomas Cook κατέρρεε και τα golden boys έπαιρναν μυθικά μπόνους - Media
 
Θα μπορούσε να μοιάζει με κακό αστείο, αλλά είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες υπάλληλοι και πελάτες της Thomas Cook που ζουν εφιάλτη από τη στιγμή που το αρχαιότερο ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας κατέρρευσε.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, μπόνους 20 εκατομμυρίων λιρών μοιράστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια τα υψηλόβαθμα στελέχη της Thomas Cook, την ώρα που η εταιρεία αναζητούσε αγωνιωδώς «σωσίβιο».
 
Το παραπάνω ποσό μοιράστηκε σε μία περίοδο που τα “μαύρα σύννεφα” είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από τον κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού που αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Ελβετός Peter Fankhauser, έγινε πλουσιότερος κατά 8,3 εκατομμύρια λίρες από το τότε που ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2014, συμπεριλαμβανομένου μπόνους 2,3 εκατομμυρίων λιρών που πήρε το 2015.
 
Επίσης, οι οικονομικοί διευθυντές Michael Healy και Bill Scottέχουν πάρει συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια λίρες απ’ το 2014. Πάνω από 4 εκατ. λίρες είχαν πάρει οι μη εκτελεστικοί διευθυντές, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος Frank Meysman που έλαβε 1,6 εκατ. λίρες.
 
Η εφημερίδα, πάντως, αναφέρει ότι η διοίκηση της εταιρείας προσπάθησε να τη διασώσει και είχε καταφέρει να την επαναφέρει στην κερδοφορία το 2015, παρά το γεγονός ότι τα στελέχη έλαβαν προκλητικά μπόνους.
 
Ωστόσο, ο καύσωνας το καλοκαίρι του 2018 και  οι φόβοι για το Brexit αλλά και η πτώση της λίρας δεν βοήθησαντην κατάσταση, ενώ αυξανόταν παράλληλα ο ανταγωνισμός απ’ τους online operators.
 
Παράλληλα ο Fankhauser παραδέχθηκε ότι ο τρόπος που χειρίστηκε η εταιρεία τον θάνατο δύο παιδιών που έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα το 2006 ήταν καταστροφικός, καθώς ο ίδιος απέτυχε να δείξει συμπόνοια, μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Thomas Cook.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:31