search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:35
MENU CLOSE

Εθνική και Lamda κοντά σε συμφωνία για δύο οικόπεδα δίπλα στο The Μall Athens

04.10.2019 06:04
Εθνική και Lamda κοντά σε συμφωνία για δύο οικόπεδα δίπλα στο The Μall Athens - Media

 

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται η Εθνική Τράπεζα και ο όμιλος Lamda προκειμένου η δεύτερη να εξαγοράσει δύο οικόπεδα της τράπεζας συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Σύμφωνα με το euro2day.gr, οι δύο πλευρές έχουν φθάσει σε συμφωνία, η οποία προβλέπει αθροιστικό τίμημα για τα δύο οικόπεδα, έκτασης 16,5 και 8,5 στρεμμάτων, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ. Το συντριπτικό μέρος του τιμήματος αντιστοιχεί στο πρώτο ακίνητο (16,5 στρέμματα), το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το δεύτερο ακίνητο των 8,5 στρεμμάτων θα πωληθεί, έναντι πολύ μικρού τιμήματος.

Η συμφωνία θα ενέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αίρεση ολοκλήρωσης της συναλλαγής, εφόσον εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα επιλύονται τα θέματα νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens». Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης, που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens. 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Εθνική, η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda, στην οποία ανήκει το The Mall Athens, θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που θα προβλέπει την δωρεάν απόδοση των δύο οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να αντισταθμιστεί η πολεοδομική επιβάρυνση από τον υπερδιπλάσιο, σε σχέση με τον ισχύοντα στην περιοχή, συντελεστή δόμησης του The Mall Athens.

Θα ακολουθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 19:35