search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:40
MENU CLOSE

Η Γκρέτα απαντά ειρωνικά στον Πούτιν

04.10.2019 13:58
Η Γκρέτα απαντά ειρωνικά στον Πούτιν - Media

 

Με τον ιδιαίτερο τρόπο της η 16χρονη ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Γκρέτα Τούνμπεργκ απάντησε στο σχόλιο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τον αγώνα που δίνει.

Συγκεκριμένα, ο Πούτιν μιλώντας σε πάνελ σε συνδιάσκεψη για την ενέργεια είπε ότι «μπορεί να απογοητευτείτε, αλλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό όλων για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ξέρετε, το γεγονός ότι νέοι, έφηβοι, ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, περιλαμβανομένης της οικολογίας, είναι σωστό και πολύ καλό. Πρέπει να τους υποστηρίζουμε. Αλλά όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και εφήβους για το δικό του συμφέρον, σε αυτό αξίζει μόνο η καταδίκη».

Παράλληλα, ο Πούτιν συμπλήρωσε ότι «ουδείς εξήγησε στη Γκρέτα ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολύπλοκος και αλλάζει γρήγορα. Οι άνθρωποι στην Αφρική και σε πολλές ασιατικές χώρες θέλουν να γίνουν το ίδιο εύποροι με τους ανθρώπους στη Σουηδία. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Βάζοντάς τους να χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, που είναι άφθονη στην Αφρική; Εξήγησε κανείς το κόστος; […] είναι μια προσβάσιμη τεχνολογία για αναπτυσσόμενες οικονομίες και χώρες; Όχι και πολύ.
 
Αλλά οι άνθρωποι εκεί θέλουν να ζουν όπως στη Σουηδία και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Να πάτε και να τους εξηγήσετε πως πρέπει να ζήσουν στη φτώχεια για άλλα 20-30 χρόνια, όπως και τα παιδιά τους…συνολικά, βεβαίως, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τα να υποστηρίξουμε τις ιδέες περί ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Απλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».
 
Η Γκρέτα απάντησε στον Πούτιν αλλάζοντας τα στοιχεία στο Twitter της, όπου έγραψε: «Ευγενικό μα ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:40