19/01/2021 16:46:44

Υπερήφανη Μπαρτσελόνα για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών: Αλληλεγγύη σε όσους στερούνται την ελευθερία!

Υπερήφανη Μπαρτσελόνα για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών: Αλληλεγγύη σε όσους στερούνται την ελευθερία! - Media

 

Ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται στην απόφαση της φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Οριόλ Ζουνκέρας και στους Καταλανούς ηγέτες εξέδωσε η Μπαρτσελόνα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας, Οριόλ Ζουνκέρας καταδικάστηκε με 13 χρόνια φυλάκισης καθώς αυτός και άλλοι 11 Καταλανοί ηγέτες το 2017 είχαν οργανώσει δημοψήφισμα (το οποίο είχε χαρακτηριστεί παράνομο από την Ισπανία) για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η απόφαση του Δικαστηρίου να στείλει στη φυλακή τον Ζουνκέρας και οκτώ ακόμα Καταλανούς αυτονομιστές προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της Μπαρτσελόνα, η οποία τάχθηκε στο πλευρό τους, τονίζοντας σε ανακοίνωση πως η φυλακή δεν είναι η λύση.

«Η Μπαρτσελόνα, ως μία από από τις οντότητες της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, και σύμφωνα με την ιστορική της διαδρομή, υπερασπιζόμενη την ελευθερία της έκφρασης και των δικαιωμάτων, σήμερα, μετά από την απόφαση καταδίκης που επιβλήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την ανοικτή διαδικασία εναντίον των Καταλανών πολιτικών ηγετών, δηλώνει πως:

Με τον ίδιο τρόπο που η προφυλάκιση δεν βοήθησε στην επίλυση του ζητήματος, το ίδιο δεν πρόκειται να γίνει ούτε με την ποινή φυλάκισης που αποφασίστηκε σήμερα, γιατί η φυλακή δεν είναι η λύση.

Η επίλυση του ζητήματος της Καταλονίας περνάει αποκλειστικά από τον πολιτικό διάλογο.

Γι' αυτό, τώρα περισσότερο από ποτέ, ο σύλλογος ζητάει από όλους τους υπεύθυνους πολιτικούς να ηγηθούν του διαλόγου και μιας διαπραγμάτευσης για να επιλύσουν το θέμα, το οποίο επίσης θα πρέπει να επιτρέψει την απελευθέρωση των καταδικασθέντων πολιτικών ηγετών.

Η Μπαρτσελόνα εκφράζει επίσης την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στις οικογένειας εκείνων που στερούνται την ελευθερία τους», αναφέρει η ανακοίνωση της Μπάρτσα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.