11/12/2019 19:47:44

Μαύρο στεφάνι έστειλαν στον Ακιντζί εθνικιστικές οργανώσεις

Μαύρο στεφάνι έστειλαν στον Ακιντζί εθνικιστικές οργανώσεις - Media

 

Παρά τις διευκρινιστικές του δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί για την επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία συνεχίζονται οι αντιδράσεις. 

Η πλειοψηφία των τουρκοκυπριακών κομμάτων της λεγόμενης «βουλής» των κατεχομένων εξέφρασε σήμερα την έντονη αντίθεσή τους στη δήλωση Μουσταφά Ακιντζί για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία, με κάποια από αυτά να ζητούν ακόμα και την παραίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις τόσο του «πρωθυπουργού» στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ όσο και του «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, με τον πρώτο να ζητά άμεση σύσταση επιτροπής της «βουλής» που θα εύχεται καλή επιτυχία στους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία.

Η σημερινή συνεδρία της «βουλής» ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Τούρκων που σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και κατά το 1974 στην Κύπρο.

Εξάλλου, εθνικιστικές οργανώσεις των κατεχομένων όπως η τρομοκρατική οργάνωση ΤΜΤ και η UHH άφησαν ένα μαύρο στεφάνι στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο και κάλεσαν τον Ακιντζί να παραιτηθεί.

Στη διακήρυξή τους, κατηγορούν τον Ακιντζί ότι πλήττει τη φήμη του ψευδοκράτους και τους δεσμούς με την Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.