10/08/2020 22:02:05

Σάλος με το fake news του ABC: Έπαιξε βίντεο από επίδειξη στο Κεντάκι ως πλάνα από Συρία (Video)

Σάλος με το fake news του ABC: Έπαιξε βίντεο από επίδειξη στο Κεντάκι ως πλάνα από Συρία (Video) - Media

 

Το ABC News έπαιξε το βράδυ της Κυριακής ένα βίντεο με τον παρουσιαστή Tom Llamas να το προλογίζει ως "πλάνα" από την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον Κούρδων πολιτών. Η Τουρκία πράγματι προελαύνει στη βόρεια Συρία με αμάχους να έχουν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο τα συγκεκριμένα πλάνα που παρουσίασε το αμερικανικό δίκτυο ως "ντοκουμέντο", είναι ψευδή. Για την ακρίβεια, πρόκειται για αποκομμένο βίντεο από στρατιωτική επίδειξη όπλων στην πόλη West Point στο Κεντάκι, που δημοσιευθήκαν αρχικά στο YouTube το 2017.

Στα πλάνα, ο Tom Llamas και ο ανταποκριτής Ian Panell ακούγονται να λένε πως δεν πρόκειται για καταγραφή του ABC News αλλά πως το δίκτυο απέκτησε τα πλάνα από "τρίτη πηγή". Η δημοσιοποίησή τους όμως προκάλεσε σωρεία σχολίων, με πολλούς ακροδεξιούς οπαδούς του πλανητάρχη, να κάνουν λόγο για fake news εναντίον του από "μηχανισμούς προπαγάνδας".

Παρακάτω, η ανάρτηση του Jack Posobiec, ο οποίος είναι οπαδός του Τραμπ, συνωμοσιολόγος και Twitter τρολ. Είπαμε, η καλύτερη "πάσα" στον Τραμπ και τη ρητορική του περί fake news: 

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το ABC έκανε μοντάζ προς ίδιον όφελος για δημιουργία περισσότερων εντυπώσεων εναντίον του Τραμπ, ωστόσο το δίκτυο ζήτησε συγγνώμη. "Το βίντεο αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις. Ζητούμε συγγνώμη, ήταν λάθος", ήταν η απάντηση των ανθρώπων του ABC στο Gizmodo.

Η εκούσια ή ακούσια παράβλεψη του ABC ήταν "βούτυρο στο ψωμί" του Τραμπ ο οποίος μέσω Twitter έκανε λόγο για "μεγάλο σκάνδαλο", και συνέδεσε την όλη ιστορία με τον "πόλεμο των media" εναντίον του σχετικά με την υπόθεση Μπάιντεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.