search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:48
MENU CLOSE

Απόλυτο μπάχαλο στη Συρία: «Οι Κούρδοι απελεθεύρωσαν μέλη του ISIS» λέει ο Ακάρ

29.10.2019 14:40
Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης από την Ελλάδα» - Media

 

Συνεχίζονται οι αντικρουόμενες δηλώσεις Τούρκων και Κούρδων αξιωματούχων σχετικά με τη μοίρα μελών του ISIS που ήταν κρατούμενα σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, όταν άρχισε η επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων και τώρα η τύχη τους αγνοείται.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χαλουσί Ακάρ το YPG (κουρδική πολιτοφυλακή), σε συνεργασία με το PKK απελευθέρωσε 750 φυλακισμένα μέλη του ISIS από μια φυλακή στη Βόρεια Συρία
 
Ο Ακάρ προσέθεσε ότι 265 τρομοκράτες παραδόθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού.
 
Μιλώντας στην Daily Sabah για την επιχείρηση στη Συρία, τόνισε ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μάχεται κατά του ISIS στο έδαφος και ότι είναι επίσης η χώρα που έχει υποφέρει περισσότερο από τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
“Από το 2012, 600 Τούρκοι πολίτες σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις του ISIS. Δίνουμε τη μάχη κατά του ISIS στα εδάφη και έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες στις βαθμίδες της οργάνωσης” είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
 
Η τουρκική κυβέρνηση δημοσίευσε και υλικό από την φυλακή όπου κρατούνταν τα μέλη του ISIS, και η οποία εκκενώθηκε όταν οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη.
 
Ο Σύρος παραγωγός του BBC, Riam Dalati, έγραψε σε ένα tweet την Κυριακή ότι διεφθαρμένα μέλη του YPG, βοήθησαν μέλη τους ISIS να μεταφέρουν παράνομα τρομοκράτες του ISIS στο Ιντλίμπ.
 
Ο Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία θα παλέψε μέχρι τέλους κατά των διαστρεβλώσεων και της μαύρης προπαγάνδας.
 
“Έχουμε δείξει τη μέγιστη ευαισθησία για να προστατέψουμε ανθρώπους, κατοικημένες περιοχές και ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία” πρόσθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43