search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:21
MENU CLOSE

WaPo: Αυτός ο άνθρωπος «κάρφωσε» τον αλ Μπαγκντάντι

30.10.2019 15:45
WaPo: Αυτός ο άνθρωπος «κάρφωσε» τον αλ Μπαγκντάντι - Media
 
Άνθρωπος από «σπλάχνα» του «Χαλιφάτου του Τρόμου» φαίνεται ότι αποτέλεσε το πρόσωπο-κλειδί που οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες και τις επίλεκτες δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στο κρυσφήγετο του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
 
Σύμφωνα με την Washington Post, o πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο.
 
Μάλιστα, σύμφωνά με την αμερικανική εφημερίδα, ο άνθρωπος αυτός ενδέχεται να λάβει το σύνολο ή μέρος της επικήρυξης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων που οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί ότι θα έδιναν σε όποιον παρείχε αξιοποιήσιμες πληροφορίες για την τοποθεσία που κρυβόταν ο αλ Μπαγκντάντι. 
 
Σύμφωνα με τη Washington Post, ο πληροφοριοδότης, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της επιδρομής, διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του, ενώ φαίνεται ότι στράφηκε εναντίον του ISIS μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η εφημερίδα.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Κούρδοι της Βόρειας Συρίας αποτέλεσαν το σύνδεσμο του πληροφοριοδότη με τη CIA.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15