03/04/2020 05:53:45

Προσοχή: Μετέφερε 812 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα στην Καβάλα - Συνελήφθη 45χρονος

Προσοχή: Μετέφερε 812 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα στην Καβάλα - Συνελήφθη 45χρονος - Media

 

Ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα του είδους αχιβάδα βάρους 812 κιλών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος.

Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ξάνθης στο ύψος του Πετροχωρίου, όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος και μετέφερε 56 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους 812 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και σήμανση.

Το όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για κατανάλωση. Επιπλέον, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, καθώς δεν τηρούνταν η ψυκτική αλυσίδα και οι κανόνες υγιεινής, ενώ οι ζώνες αλίευσης στην γύρω περιοχή παραμένουν κλειστές.

Η συγκεκριμένη ποσότητα οστράκων αναμένεται να καταστραφεί από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.