search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:20
MENU CLOSE

Προσοχή: Μετέφερε 812 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα στην Καβάλα – Συνελήφθη 45χρονος

05.11.2019 13:53
Προσοχή: Μετέφερε 812 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα στην Καβάλα - Συνελήφθη 45χρονος - Media

 

Ακατάλληλα για κατανάλωση όστρακα του είδους αχιβάδα βάρους 812 κιλών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 45χρονος.

Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ξάνθης στο ύψος του Πετροχωρίου, όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος και μετέφερε 56 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), βάρους 812 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και σήμανση.

Το όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για κατανάλωση. Επιπλέον, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, καθώς δεν τηρούνταν η ψυκτική αλυσίδα και οι κανόνες υγιεινής, ενώ οι ζώνες αλίευσης στην γύρω περιοχή παραμένουν κλειστές.

Η συγκεκριμένη ποσότητα οστράκων αναμένεται να καταστραφεί από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:18