search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:06
MENU CLOSE

Χειμωνιάτικη μαρμελάδα μήλο και κανέλα

11.11.2019 12:42
marmelada-milo-kanela-4.jpg

Υλικά

600 γρ. μήλα (καθαρισμένα)

χυμό από 1 λεμόνι

120 γρ. καστανή ζάχαρη

200 ml νερό

2 ξυλάκια κανέλας

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από φλούδες, κοτσάνια, σπόρια και πυρήνα και τα κόβουμε σε τέταρτα.

Τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη πάνω από μπολ.

Περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας να βράσει κι έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Γεμίζουμε αποστειρωμένο βάζο με τη μαρμελάδα και το φυλάμε στο ντουλάπι. Εάν δεν έχουμε αποστειρώσει το βάζο, μπορούμε να φυλάξουμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο για 2 βδομάδες.

Madame Ginger

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:05