19/09/2020 21:34:36

Αλβανοί φοιτητές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες

Αλβανοί φοιτητές στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες - Media

 

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες φοιτητές στέλνουν Αλβανοί σπουδαστές που συμμετέχουν στην «Αλβανική Κίνηση για τα Πανεπιστήμια».

Οι φοιτητές της γειτονικής χώρας εκφράζουν την συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του Ασύλου και την καταστολή, διερωτώμενοι «εμείς που πληρώνουμε δίδακτρα, κάνουμε μάθημα σε κρύες αίθουσες και δεν έχουμε καθόλου κοινωνικές παροχές, πότε θα ξεσηκωθούμε;»

Υπενθυμίζεται ότι στην Αλβανία πριν λίγους μήνες είχαν ξεσπάσει φοιτητικές κινητοποιήσεις διαρκείας, ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση στα Ελληνικά:

«Λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου (17 Νοέμβρη) η ελληνική κυβέρνηση καταπάτησε το πανεπιστημιακό άσυλο και αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να ελέγξουν τον φοιτητικό ακτιβισμό.

Ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε ότι εξαιτίας των ευρημάτων στο χώρο του πανεπιστημίου, μερικά μπουκάλια βότκας και καλύμματα κεφαλιού μηχανής, να κλείσει για μια εβδομάδα το Πανεπιστήμιο.

Σήμερα το πρωί μέσα από μια κινητοποίηση, 200 φοιτητές άνοιξαν τις πόρτες του πανεπιστημίου και έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Μέσα σε λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στην Αθήνα.

Εμείς που πληρώνουμε δίδακτρα, κάνουμε μάθημα σε κρύες αίθουσες και δεν έχουμε καθόλου κοινωνικές παροχές, πότε θα ξεσηκωθούμε;»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.