search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:24
MENU CLOSE

Τι απαντά ο Ντι Κάπριο στον Μπολσονάρο για την κατηγορία ότι χρηματόδοτησε τις φωτιές στον Αμαζόνιο

03.12.2019 11:22
Στη μάχη κατά του ρατσισμού και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Media

 

Ο Μπολσονάρου αναπαρήγαγε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατηγορίες της αστυνομίας που ανέφεραν ότι υπάρχουν «ενδείξεις» ότι εθελοντές πυροσβέστες προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), το οποίο με τη σειρά του τις χρησιμοποίησε για να συλλέξει δωρεές στο εξωτερικό – μεταξύ των οποίων και μια δωρεά ύψους 500.000 δολαρίων από τον Ντι Κάπριο.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε με μία ανάρτηση στο Instagram στον αβάσιμο ισχυρισμό του προέδρου της Βραζιλίας.

«Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που στέκομαι με τις ομάδες που τα προστατεύουν», τόνισε ο Ντι Κάπριο σε δήλωση που ανάρτησε στο Instagram. «Αξίζει να σημειωθεί πως δεν χρηματοδοτούμε τους οργανισμούς που στοχοποιούνται» διευκρίνισε περαιτέρω.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε ότι «έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τις τοπικές κοινότητες της Βραζιλίας, τις τοπικές κυβερνήσεις, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό που εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν το Αμαζόνιο για το μέλλον όλων των Βραζιλιανών».

Ο σταρ του Χολιγουντ είναι ένθερμος υποστηρικτής της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μιλά συχνά για περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως για τις πυρκαγιές στο δάσος του Αμαζονίου, Το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο που έχει ιδρύσει, και επικεντρώνεται σε σχέδια για την «προστασία των ευάλωτων και απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών άγριας ζωής», είναι μέρος της Συμμαχίας για την Γη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:24