09/08/2020 08:38:31

Το ξαναείπε «γλυκά» ο Βορίδης για το «ξεγύμνωμα» στα Εξάρχεια: «Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα;» (Video)

Το ξαναείπε «γλυκά» ο Βορίδης για το «ξεγύμνωμα» στα Εξάρχεια: «Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα;» (Video) - Media

 

Συνεχίστηκαν το πρωί της Δευτέρας τα «γλυκά» επιχειρήματα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης για τα φαινόμενα ακραίας αστυνομικής βίας του τελευταίου διαστήματος.

Αυτήν την φορά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, όχι μόνο δικαιολόγησε την άγρια καταστολή, αλλά επανέλαβε την θέση του για την «αναγκαστικότητα του ξύλου» στην οποία καλεί τον κόσμο να αποδεχθεί και να συνηθίσει ως το νέο δόγμα που συμπληρώνει το «νόμος και τάξη» του Μητσοτάκη.

«Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης.

«Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία υποχρεωτική είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;», είπε απευθυνόμενος στην δημοσιογράφο Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Όχι δεν έχω εξοικειωθεί, γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;» του απάντησε η δημοσιογράφος για να λάβει νέα «γλυκιά» απάντηση από τον υπουργό:

«Αν με καθυβρίσετε οι συνέπειες που θα υποστείτε, θα είναι συναινετικές;» ρώτησε για να καταλήξει στο τέλος της εκπομπής τον συλλογισμό του χαριτολογώντας:  «Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός».

Δείτε τη σχετική στιχομυθία από το 4.50' του βίντεο και έπειτα:

Άλλωστε δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που ο Μάκης Βορίδης είχε προκαλέσει ξανά με την δήλωση του ότι «Το ξύλο είναι στοιχείο επιβολής του νόμου»

«Η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», είχε δηλώσει τότε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.