17/07/2019 18:55:08
20.2.2010

Θέατρο: Φυλακή ψυχών

Ο Νίκος Καμτσής μας συστήνει έναν νέο άγγλο θεατρικό συγγραφέα, τον Άλι Τέιλορ, με την ευκαιρία της παρουσίασης στο Τόπος Αλλού του έργου του «59 σερβίτσια μόνο»

Ο Απόστολος Τότσικας πρωταγωνιστεί στο έργο του βρετανού συγγραφέα Άλι Τέιλορ «59 σερβίτσια μόνο», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 21 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Ο ηθοποιός, που τελευταία απείχε από σκηνής και οθόνης, επιστρέφει με ένα έργο σύγχρονο, ο συγγραφέας του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υποδύεται έναν νέο άνθρωπο, δημιουργικό, που η δημιουργικότητά του πήρε λάθος πορεία. Μια τρυφερή σχέση αναπτύσσεται μέσα σε ένα βίαιο περιβάλλον. Ένας νέος τρόφιμος των φυλακών, ο Άρον Κάμπελ, έρχεται σε αναγκαστική σχέση και επαφή με άλλους φυλακισμένους. Ο εγκλεισμός και ο ατίθασος χαρακτήρας του τον κάνουν να βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό του. Το ίδιο βίαιη είναι η σχέση του με την κοινωνική λειτουργό. Βιώνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου –έγκλειστα ή όχι– τη δική τους προσωπική φυλακή τελικά, μέσα από δρόμους ανέλπιστους και ανατρεπτικούς βρίσκουν την αγάπη και την τρυφερότητα. Τρεις μοναξιές καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνομιλήσουν και να συνυπάρξουν μέσα από πολύ ανθρώπινες σχέσεις. Ένας περιθωριακός γιος βρίσκει ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε. Ένας πατέρας βρίσκει ένα γιο την ίδια στιγμή που ο δικός του γιος αυτοκτόνησε. Στους σκοτεινούς διαδρόμους της φυλακής ένα διαπεραστικό φως καταφέρνει να περάσει από το φεγγίτη και να φωτίσει ψυχές και ζωές. Ο πόνος, η απελπισία, η απόγνωση γίνονται ελπίδα. Ό,τι δεν ειπώθηκε με τα λόγια λέγεται με βλέμματα και συναισθήματα. Ο Άλι Τέιλορ είναι βρετανός θεατρικός συγγραφέας, βραβευμένος από το Συμβούλιο Τεχνών της Βρετανίας, το περιοδικό «Time Out» και την εφημερίδα «Guardian». Τα «59 σερβίτσια μόνο» είναι το έργο του που διακρίθηκε από το Royal Court Theatre και με αυτό συμμετείχε στο 7o Interplay Festival for Young Playwrights που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία. Το έργο πήρε το πρώτο βραβείο. Παίζουν: Απόστολος Τότσικας, Μαρίνα Αμανίτη, Γιώργος Κροντήρης, Αχιλλέας Βάτρικας, Γιώργος Σταυριανός.

Χαρά Αργυρίου

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.