28/01/2020 09:55:58

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας: Ποινή κάθειρξης 6 ετών

Στη φυλακή ο Αρτέμης Σώρρας: Ποινή κάθειρξης 6 ετών - Media

 

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του Αρτέμη Σώρρα.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο Αρτέμης Σώρρας, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, λίγες ημέρες πριν τη λήξη του 18μήνου προσωρινής κράτησης, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.

Ο Αρτέμης Σώρρας θα παραμείνει στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, το δικαστήριο ακολούθησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και απάλλαξε τους 22 συγκατηγορούμενους του Αρτέμη Σώρρα από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, είτε ομόφωνα, είτε κατά πλειοψηφία.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας μόνο για το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Όπως ανέφερε η πρόταση της εισαγγελέως, ο Αρτέμης Σώρρας έδρασε όχι στο πλαίσιο μίας εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε μαύρο χρήμα αλλά μόνος του.

Παράλληλα, το δικαστήριο απάλλαξε τον Σώρρα από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, η ετυμηγορία, για ορισμένα αδικήματα ομόφωνη και για άλλα κατά πλειοψηφία, ήταν να αθωωθούν όλοι τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.