29/03/2020 00:01:10

Συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον δρόμο προς την Τρίπολη

Συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον δρόμο προς την Τρίπολη - Media

 

Συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης του στρατηγού Χαφτάρ για την κατάληψη της Τρίπολης.

Σημαντική πρόοδο καταγράφουν τα στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, στο πλαίσιο της «τελικής μάχης» για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης.

«Τα στρατεύματα σημείωσαν εξαιρετική πρόοδο το απόγευμα της Τρίτης, καθώς κατέλαβαν νέες θέσεις στην περιοχή Ασφάχ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA, μιλώντας στον απεσταλμένο του Sputnik.

Πρόσθεσε δε, ότι οι δυνάμεις του LNA έχουν προκαλέσει «βαριές απώλειες» στα στρατεύματα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

«Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, καθώς ένοπλοι μαχητές προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη, τα οποία έχασαν από τον LNA τις τελευταίες 48 ώρες. Οι δυνάμεις μας ήταν έτοιμες και δεν οπισθοχώρησαν ούτε ένα βήμα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, οι στρατιωτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατηγό Χαφτάρ ξεκίνησαν την «τελική μάχη» για την κατάληψη της Τρίπολης, έχοντας τη στήριξη της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, όταν και δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές κυβερνήσεις - μετά τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι.

Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τη Βουλή της Λιβύης, η οποία υποστηρίζεται στρατιωτικά από τον LNA. Από την πλευρά της, η GNA, η οποία στηρίζεται από τον ΟΗΕ, διαθέτει τον έλεγχο των δυτικών επαρχιών, όπως και της Λιβύης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.