search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:16
MENU CLOSE

Χ.Α.: Ήπιες απώλειες, αλλά το πρόσημο θα κριθεί στο τέλος

20.12.2019 11:17
Χ.Α.: Ήπιες απώλειες, αλλά το πρόσημο θα κριθεί στο τέλος - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να παρακολουθούν την ροή των οικονομικών ειδήσεων, αλλά ταυτόχρονα να περιμένουν και τις επερχόμενες εορταστικές αργίες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της αγοράς. Ειδικότερα, το βασικό επιτόκιο ενός έτους παρέμεινε στο 4,15%. Τα επιτόκια για δάνεια με ωρίμανση πέντε και άνω ετών, παρέμειναν αμετάβλητα στο 4,80%.

Επιδεινώθηκε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK διαμορφώθηκε χαμηλότερα στις 9,6 μονάδες, από τις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 9,8 μονάδες.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 2,5 ώρες συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες έχουν κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες, ενώ ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές ελαφρώς χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων. Με πτωτικές διαθέσεις και ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό στις 896,7 μονάδες (-0,67%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 15 εκατ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων περιστρέφεται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, οι πλέον αξιοσημείωτες μεταβολές για Εθνική (-1,07%), ΑΔΜΗΕ (-1,67%), Viohalco (+1,10%), ΟΛΠ (+1,15%), ΟΠΑΠ (-2,53%) και Σαράντη (-1,06%).

Απόλυτα επιλεκτικό το ενδιαφέρον των ενεργών παικτών για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζουν θετικά οι Περσεύς (+8,73%) και Medicon (+17,76%).

“Ασφαλέστερα” συμπεράσματα για τις σημερινές διαθέσεις της αγοράς θα εξαχθούν μετά τις 14.00, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το triple witching Δεκεμβρίου.

Επίσης σήμερα, θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις για τον Δείκτη FTSE, με κυριότερη προσθήκη την μετοχή της ΕΥΔΑΠ στον δείκτη FTSE25, στην θέση της μετοχής της Cenergy Holdings. Στο πλαίσιο της ίδιας αναδιάρθρωσης, στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Caps) εισάγονται οι Autohellas, ΟΛΘ και Cenergy Holdings, ενώ διαγράφονται οι MLS, Παπουτσάνης και AS Company”.

Από την άλλη και κατόπιν της απόφασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι μετοχές της Medicon, διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 23.843.062 νέες (ΚO) μετοχές της BriQ Properties που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 35.764.593.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:16