search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04
MENU CLOSE

Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε επικοινωνία με τους πειρατές για τους Έλληνες ναυτικούς

02.01.2020 07:03
Πλακιωτάκης: Δεν έχουμε επικοινωνία με τους πειρατές για τους Έλληνες ναυτικούς  - Media

 

Δεν φαίνεται να υπάρχει για την ώρα επικοινωνία με τους πειρατές για τους Έλληνες ομήρους τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στην απαγωγή των πέντε Ελλήνων από το ελληνικό πλοίο ΗΑPPY LADY παραμονές πρωτοχρονιάς.  

Ο υπουργός Ναυτιλίας προειδοποίησε ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι πειρατές μπορεί να επικοινωνήσουν από τρεις ημέρες μετά έως και δύο μήνες μετά την απαγωγή. 

Κάνουμε, είπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των ναυτικών στη χώρα, είμαστε συγκρατημένοι αλλά αισιόδοξοι. 

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι τα κρούσματα πειρατείας έχουν ενταθεί, μιλώντας για φαινόμενο που απειλεί την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και χρειάζεται διεθνής συνεργασία. «Στο συγκεκριμένο λιμάνι (του Καμερούθν) δεν επιτρεπόταν χρήση ένοπλων φρουρών» διευκρίνισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:03