search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Νοσταλγικά αυγά με ντομάτα και πατάτες

10.01.2020 10:54
shakshuka-videosixteenbynine600.jpg

Υλικά

½ κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε φετάκια

2 μικρές πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο

200 γραμ. αποφλοιωμένες ντομάτες κονσέρβας σε κομματάκια

4 αυγά

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Μαϊντανός (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πατάτες για 8 λεπτά περίπου ή μέχρι να τραγανίσουν.

Αποσύρετε σε ένα μπολ και στο ίδιο σκεύος τηγανίσματος, προσθέστε το σκόρδο, το μπούκοβο, τις ντομάτες και μια τσιμπιά αλάτι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα, προσθέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια.

Κάνουμε χώρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά. Αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει το ασπράδι. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστά με ζυμωτό ψωμί και φέτα!

 

Συμβουλή

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκες ντομάτες (ζεματισμένες και ξεφλουδισμένες), αυτές όμως θα πρέπει να είναι πολύ ώριμες, χωρίς πολλά υγρά, ώστε να διαλυθούν εντελώς στη σάλτσα.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:30