search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α.

17.01.2020 11:48
Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να προσπαθούν να τιμολογήσουν τα νέα από την Κίνα, τις οικονομικές ειδήσεις που ανακοινώνονται, αλλά και τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά 6,9% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, ανεβάζοντας ταχύτητα μετά την άνοδο κατά 6,2% του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Την ίδια ώρα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,1% την περασμένη χρονιά, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά στο πιο χαμηλό σημείο από το 1990.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμησή της για άνοδο των τιμών καταναλωτή, στην ευρωζώνη, κατά 1,3% σε ετήσια βάση, τον τελευταίο μήνα του 2019.

Η Eurostat επιβεβαίωσε επίσης ότι οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά στις 19 χώρες του ευρώ κατά 0,3% σε μηνιαία βάση.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης και λίγο πριν διακοπούν οι συναλλαγές, προκειμένου να λήξουν τα συμβόλαια Ιανουαρίου στην αγορά παραγώγων, ο γενικός δείκτης αναλώνεται σε συνεχείς εναλλαγές προσήμων, το ενδιαφέρον δείχνει απόλυτα επιλεκτικό, ενώ σε σχετικά χαμηλά επίπεδα παραμένει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 934,06 (+0,21%) και 930,61 μονάδων (-0,16%), ενώ ο τζίρος φθάνει στα 21,5 εκατ., από τα οποία τα 5,5 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων κινείται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, αξιοσημείωτες μεταβολές σημειώνουν μόνο οι τίτλοι του Fourli (+1,05%) και της TITC (-1,04%) και αυτό αφήνει όλα τα περιθώρια ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης.

Προσοχή μετά τις 14.00, όταν και θα έχουν λήξει τα συμβόλαια Ιανουαρίου στην αγορά παραγώγων, όπου δεν αποκλείεται η αγορά να δώσει περισσότερα δείγματα διαθέσεων, για την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση.

Επίσης, προσοχή χρειάζονται οι τίτλοι χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, οι οποίοι στη σημερινή συνεδρίαση, κινούνται προς υψηλότερες αποτιμήσεις, κόντρα στο γενικότερα επιφυλακτικό κλίμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44