search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Τι λένε οι φοιτητές για τα επεισόδια στη Νομική – «Επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, χημικά και ξύλο»

19.01.2020 13:22
Τι λένε οι φοιτητές για τα επεισόδια στη Νομική - «Επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, χημικά και ξύλο» - Media

 

Απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ (της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ) καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν φοιτητές που παρακολουθούσαν συναυλία χιπ χοπ στο χώρο της Νομικής, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με καταγγελία των διοργανωτών, του «χιπ χοπ καφενέ», η συναυλία «διακόπηκε από επίθεση των ομάδων καταστολής ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ, οι οποίοι εισέβαλαν πετώντας χημικά, δακρυγόνα κρότου λάμψης και τελικά έφτασαν ως την εσωτερική είσοδο».

«Μετά από την άμεση αντίδραση του κόσμου οπισθοχώρησαν προς την κεντρική είσοδο όπου και παρέμειναν για ώρες. Κόσμος ο όποιος βγήκε από τη Νομική Σχολή κυνηγήθηκε λυσσαλέα από τα ΜΑΤ και τους ΔΕΛΤΑ στα στενά πέριξ του κτιρίου, έγιναν προσαγωγές 6 ατόμων που αφέθηκαν ελεύθερα», αναφέρουν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι «οι επιθέσεις του κράτους δεν μας φοβίζουν αντιθέτως μας πεισμώνουν και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε τις δράσεις μας».

Παράλληλα το αριστερό φοιτητικό σχήμα «Ραπαν-Σαφν ΕΑΑΚ» αναφέρει:

«Χθες στη Νομική γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σκηνικών ακραίας βίας και καταστολής, γέννημα του «νόμου», της «τάξης» και της «ασφαλείας» της χουντικής κυβέρνησης της ΝΔ. Συγκεκριμένα, ενώ στη Νομική γινόταν live ξαφνικά και εντελώς απρόκλητα εκτεταμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στον κόσμο με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ξύλο, χημικά και συλλήψεις, εγκλωβίζοντας τον κόσμο μέσα στη σχολή. Όταν, δε, ο κόσμος επιχείρησε να φύγει από τη Νομική, καθώς η κατάσταση λόγω των χημικών είχε γίνει ασφυκτική, κυνηγήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες προχώρησαν σε συλλήψεις και ξύλο. Αυτό ακριβώς είναι η αποκρυστάλλωση της προτεραιότητας πάταξης του πολιτικού και κοινωνικού εγκλήματος, όπως ευθαρσώς δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

»Η κατάσταση, πλέον, έχει βγει εκτός ορίων και δεν είναι τα χημικά μόνο που την κάνουν ασφυκτική. Είναι η επιβολή αυτής της «κανονικότητας», η επιβολή της ανελευθερίας και του σκοταδισμού. Είναι η πολλοστή παρόμοια επίθεση που γίνεται από το κράτος και την κυβέρνηση και η δεύτερη φορά που καταπατάται με τέτοιο τρόπο το άσυλο. Η βία και η καταστολή απέναντι σε οποιονδήποτε εκφεύγει γι’ αυτούς απ’ τα μέτρα και τα σταθμά τους τείνει να γίνει κανόνας και ο φόβος τείνει να γίνει συνήθεια. Εμείς απ’ την πλευρά μας, δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να συνηθίσουμε. Πάγια ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν κάθε πτυχή της ζωής μας και της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στους χώρους μας με τους όρους που θέλουμε εμείς.»

ΕΛ.ΑΣ.: Δεχτήκαμε επίθεση από αγνώστους

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της η Αστυνομία αναφέρει ότι αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή για να ερευνήσουν περιστατικό που δήθεν συνέβη στην οδό Ακαδημίας 50, δέχτηκαν επίθεση από άτομα που «βγήκαν ξαφνικά από τη Νομική Σχολή και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:41