search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:22
MENU CLOSE

To «τρελό» σχέδιο της Ιαπωνίας: Θέλει μαχητικό-διασταύρωση F-22 και F-35

28.01.2020 16:14
To «τρελό» σχέδιο της Ιαπωνίας: Θέλει μαχητικό-διασταύρωση F-22 και F-35 - Media

 

Όπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία είναι μια από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν το stealth μαχητικό 5ης γενιάς F-35 και μάλιστα, ήδη είχε και ατύχημα όπου έχασε ένα από τα αεροσκάφη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο αμυντικός σχεδιασμός του Τόκιο υπερβαίνει κατά πολύ την προμήθεια εξελιγμένων αεροσκαφών από τις ΗΠΑ και μπαίνει σε άγνωστα χωράφια.

Όπως αναφέρει το National Interest, επικαλούμενο πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο στόχος της πολεμικής αεροπορίας της χώρας είναι να παράξει το δικό της stealth μαχητικό.

Μάλιστα, ο στόχος των Ιαπώνων είναι το συγκεκριμένο αεροσκάφος να πάρει στοιχεία από το DNA των δύο πλέον εξελιγμένων μαχητικών της εποχής μας, των F-22 και F-35.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αντίρρηση στα σχέδια του Τόκιο. Αντιθέτως φέρεται έτοιμη να μοιραστεί απόρρητα στοιχεία των δύο μαχητικών με τους Ιάπωνες σχεδιαστές.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιαπωνία δανείζεται στοιχεία αμερικανικών μαχητικών για να δημιουργήσει το δικό της αεροσκάφος: τα F-2 είναι βασισμένα στα F-16.

Ωστόσο, το σχέδιο το υβριδικού stealth μαχητικού φαντάζει ιδανικό και για τις ΗΠΑ, καθώς η εξαγωγή F-22 απαγορεύεται διά νόμου και η κατασκευή τους έχει τελειώσει.

Έτσι, μέσω της παροχής της τεχνολογίας στην Ιαπωνία, οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να ξαναγεννήσουν ένα μαχητικό που φαίνεται να έχει «κλείσει» τον βίο του όσον αφορά στην κατασκευή του.

Σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ η ανάπτυξη του υβριδικού stealth μαχητικού θα κοστίσει περίπου 18 ως 20 δισ. δολάρια, πολύ λιγότερα από το κόστος παραγωγής των F-22.

Το ερώτημα πλέον είναι αν και πότε θα αρχίσει η κατασκευή του «υπερμαχητικού» της Ιαπωνίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20