search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:54
MENU CLOSE

Επιστήμονες για κορονοϊό: Δεν κολλάτε εάν σας έρθουν δέματα από την Κίνα

03.02.2020 17:39
Βρετανία: Συνελήφθη ένας ύποπτος για αποστολή δέματος που περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό - Media

 

Οι επιστήμονες τονίζουν πως το να κολλήσει κάποιος κορονοϊό από δέμα που ενδεχομένως θα λάβει από την Κίνα, είναι εξαιρετικά δύσκολο στα όρια του απίθανου.

Σύμφωνα με τη daily mail, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο ιός ζει για λίγο σε νεκρές επιφάνειες άρα δεν μπορεί να μεταφερθεί όταν βρίσκεται σε κάποιο δέμα που ταξιδεύει από την Κίνα σε κάποια άλλη χώρα.

Και αυτό γιατί χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο παραγγέλνουν προϊόντα από το ίντερνετ πολλά από αυτά έρχονται από την Κίνα. Οι επιστήμονες επιχείρησαν να καθησυχάσουν όλους αυτούς.

Η Δρ Elizabeth McGraw, διευθύντρια του Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, λέει ότι ένα κουτί από χαρτόνι δεν αποτελεί καλό έδαφος αναπαραγωγής για τα μικρόβια: «Αυτό που γνωρίζουμε για τους ιούς αυτούς είναι ότι δεν διαρκούν πολύ καιρό σε επιφάνειες, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια πολύ πορώδη επιφάνεια όπως το χαρτόνι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:53