search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης συναντά την Κυριακή στη φυλακή τον Ασανζ

21.02.2020 14:34
Δυσoίωνος Βαρουφάκης: Προ των πυλών το νέο μνημόνιο (Video) - Media

 

Είναι γνωστό πως ο Γιάνης Βαρουφάκης τάσσεται στο πλευρό του Τζούλιαν Ασανζ, καθώς θα λάβει μέρος στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο Λονδίνο το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου για τη μη έκδοση του στις ΗΠΑ, ενώ την Κυριακή θα έχει συνάντηση με τον ίδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, στην πορεία αυτή έχουν δηλώσει συμμετοχή πολύ μεγάλες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Roger Waters των Pink Floyd, o Brian Eno, η Christine Hynde των Pretenders, η ράπερ ΜΙΑ, ο Lowkey, ενώ θα είναι και ο πατέρας του Ασάνζ John Shipton, όπως επίσης και η αρσιχυντάκτρια των Wikileakes Kristin Hrafnsson.

Το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης αυτής πορείας θα είναι «Η ελευθερία του Τύπου απειλείται – η ελευθερία του Τύπου είναι η δική μου ελευθερία – Να μην εκδοθεί ο Ασάνζ». Την επομένη ημέρα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Τζούλιαν Ασάνζ για να του μεταφέρει, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών πολιτών που ανησυχούν σοβαρά για την πορεία της δημοκρατίας στον πλανήτη μας.

Αύριο Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι το DiEM25/ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μπροστά στο κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην οδό Πλουτάρχου 1, ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:25