search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:13
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Εκτοξεύεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία – Ξεπέρασαν τα 50!

22.02.2020 15:35
Κορωνοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ιταλία - 3.405 νεκροί, 427 σε ένα 24ωρο - Media

 

Ξεπέρασαν τα 50 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ιταλία, όπου ήδη δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου άγγιξαν τα πενήντα εννέα, ενώ λαμβάνονται ολοένα και αυστηρότερα μέτρα σε μία απελπισμένη προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό. Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας. Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης την Κυριακή, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, το Σάββατο θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

 

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι κλείνουν, μέχρι νεωτέρας, και τα πανεπιστήμια της περιοχής του. Πολλοί αγώνες ποδοσφαίρου τοπικών ομάδων ακυρώθηκαν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις της Λομβαρδίας οι οποίες κινδυνεύουν να «γονατίσουν», εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Στην Ρώμη, τέλος, μια κινέζα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι πριν τρεις εβδομάδες και ένας Ιταλός εικοσιεννιάχρονος ερευνητής ο οποίος είχε επιστρέψει από την Κίνα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:13