search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Βρετανία: Eντυπωσιακή κηρήθρα σε σχήμα… καρδιάς (Photo)

25.02.2020 07:01
Βρετανία: Eντυπωσιακή κηρήθρα σε σχήμα… καρδιάς (Photo) - Media

 

Αν αναζητά κανείς αποδεικτικό στοιχείο για το ότι οι μέλισσες είναι καλλιτέχνες δεν έχει παρά να προσέξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία που ανήρτησε το «The National Trus»t της Βρετανίας και αναδημοσιεύει το in.gr

Αφημένες να δημιουργήσουν ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό τετράγωνου πλαισίου στην κυψέλη τους, οι μέλισσες στο Bodiam Castle του Robertsbridge εντυπωσίασαν: δημιούργησαν μέσα στην κυψέλη τους μια κηρήθρα σε σχήμα καρδιάς!

Aυτό που παραξενεύει μιας και οι μελισσοκόμοι συνηθίζουν να τοποθετούν τετράγωνα πλαίσια μέσα στις κυψέλες και οι μέλισσες εναποθέτουν μέλι απευθείας πάνω στα πλαίσια αυτά τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν όταν έρθει η ώρα του τρύγου.

Παρόλα αυτά, η φωτογραφία από το Bodiam Castle είναι εντυπωσιακή, γιατί η καρδιόσχημη κηρήθρα σχηματίστηκε μέσα στο ξύλινο πλαίσιο μιας κυψέλης.

Ο μελισσοκόμος gregthegregest2 ανέφερε στο Reddit ότι κηρήθρες σε διάφορα σχήματα είναι κάτι σύνηθες αν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των πλαισίων και του ταβανιού των κυψελών.

Τα σχήματα είναι υπέροχα, αλλά και πονοκέφαλος για τους μελισσοκόμους οι οποίοι για να τρυγήσουν πρέπει να αφαιρέσουν το επιπλέον τμήμα της κηρήθρας για να ελευθερώσουν τα πλαίσια που είναι από κάτω.

Πάντως, είναι γνωστές οι «καλλιτεχνικές» δεξιοτεχνίες των μελισσών.

Ακόμη και καλλιτέχνες επωφελούνται από τις δεξιότητές τους, δουλεύοντας με μέλισσες για να δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα, από γλυπτά μέχρι κεντήματα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58