search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:47
MENU CLOSE

Σε αναζήτηση κυβέρνησης

18.06.2012 04:46
Σε αναζήτηση κυβέρνησης - Media

Με τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανά χείρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την Τρίτη τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

O κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον Πάνο Καμμένο και με τον Φώτη Κουβέλη.

Με τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανά χείρας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την Τρίτη τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς.

O κ. Σαμαράς είχε διαδοχικές συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον Πάνο Καμμένο και με τον Φώτη Κουβέλη.

21:25 “Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Φώτη Κουβέλη. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και αύριο” δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημ.Αρ., στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

21:10 “Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας” δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο Φ.Κουβέλης επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να οδηγηθεί σε σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Ο Πρόεδρος της Δημ.Αρ. ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του κόμματός του σε κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί από την προγραμματική συμφωνία. «Λευκή εξουσιοδότηση η Δημ.Αρ. δεν δίνει σε κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επανέφερε και το ζήτημα των προσώπων που θα μετέχουν στην κυβέρνηση.

19:40 «Ο κ.Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και επικαλείται παράλογα προσχήματα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναντήσής του και με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ενώ συμφώνησε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλο σχετικά με την αναγκαιότητα άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης. Παράλληλα, ανέφερε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

19:23 «Συζητήσαμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας οικομενικής κυβέρνησης ή μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, υπό τρίτο πρόσωπο, κάτι το οποίο και δεν αποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι επιθυμεί να ηγηθεί της κυβέρνησης ως αρχηγός του πρώτου κόμματος» ανέφερε ο Π. Καμμένος στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Ο Π.Καμμένος έθεσε συγκεκριμένα θέματα αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, όπως το θέμα του αγγλικού δικαίου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Α.Σαμαράς αρνήθηκε να αναφέρει τι θα περιλαμβάνει η αναδιαπραγμάτευση.

Επιπρόσθετα, έθεσε θέμα τιμωρίας των υπευθύνων σκανδάλων, καθώς επίσης και θέμα κατάργησης του νόμου περί ευθύνης των υπουργών. Εντούτοις, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε μόνο για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την απόδοση ευθυνών για την αποδυνάμωση της χώρας.

Τέλος, όπως δήλωσε ο Π.Καμμένος ο κ.Σαμαράς δεν εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξει πτώχευση εντός μνημονίου.

18:45 “Συμφωνήσαμε με τον Αντώνη Σαμαρά πως η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση. Οι διαδικασίες πρέπει μέχρι αύριο να έχουν ολοκληρωθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ.Βενιζέλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα έκανε λόγο για ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης αριστείας, ενώ άσκησε σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι προτιμά την “εύκολη” θέση της αντιπολίτευσης παρά τη συμμετοχή σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος» σημείωσε. Ο. κ Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο μία κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο το πρωί με τον πρόεδρο της Δημ.Αρ., Φώτη Κουβέλη.

18:35 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

18:05 Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευ.Βενιζέλο στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης., ενώ ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την άρνησή του για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας.

18:00 Αναβολή για την εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ που φέρεται να άλλαζε ψηφοδέλτια στο 128ο εκλογικό τμήμα της Λαμίας. Συγκεκριμένα, η δίκη έχει οριστεί για την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

15:05 «Να ανοίξει η συζήτηση τόσο για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, όσο και των υπουργών, καθώς δεν είναι αυτονόητο ότι ο κ. Σαμαράς θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός», τόνισε σε δηλώσεις του στον Real Fm ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι «όπως θα ανοίξει η συζήτηση για τους προγραμματικούς όρους, έτσι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, αλλά και για τα ονόματα των υπουργών». 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «αυτό που προέχει είναι αφενός να υπάρξει κυβέρνηση, αλλά το ζήτημα είναι βάσει ποιου προγράμματος και με ποια πρόσωπα, κατά συνέπεια όλα είναι ανοικτά στο τραπέζι». «Από τον κ. Σαμαρά δεν άκουσα τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση», σημείωσε, ενώ επανέλαβε πως δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν.

Τέλος, σημείωσε πως εκτός από την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, «κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας είναι και η άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή απαγκίστρωση από όρους και δεσμεύσεις του μνημονίου».

14:55 «Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες οι οποίες μέσα από την ανάπτυξη θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Έλληνες», ανέφερε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι θέση του είναι ότι πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συμμετάσχει σε μία τέτοια κυβέρνηση».

14:45  Για την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνησης με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ και ξεκαθάρισε ότι δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή.

 «Σεβόμαστε απόλυτα το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

14:40 Στις 19.00 η συνάντηση Σαμαρά – Καμμένου

14:30 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα.

14:00 Ξεκίνησε η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά – Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

13:40 «Η “μεγάλη ευκαιρία” για τη νέα κυβέρνηση είναι να μπορέσει να αξιοποιήσει τη μαχητική στάση της αντιπολίτευσης, αν είναι διατεθειμένη έστω και κατ΄ ελάχιστον να επαναδιαπραγματευτεί κάτι με τους Ευρωπαίους» δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης

13:15 Συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς προκειμένου να εκτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του κόμματος.

12:55  Αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. 

12:35 Την πρόθεσή του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και μακράς πνοής με τα κόμματα που έχουν προσανατολισμό στην Ευρώπη και το ευρώ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε για 1 ώρα ακυβέρνητη.

12:30 Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στις 18:00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

12:25 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να αρχίσει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

12:10 Στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθούν ο Αντώνης Σαμαράς με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

11:55 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Παναγιώτης Πικραμμένος προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του η οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, θα γίνει δεκτή όταν σχηματιστεί κυβέρνηση.

11:45 «Θέλω να εκφράσω την ευχή μου σε σας, για να την ακούσετε, γιατί είστε συνταγματικός συντελεστής: μακάρι να σχηματιστεί κυβέρνηση σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας παραδίδοντας στον Κάρολο Παπούλια τα αποτελέσματα των εκλογών. Απαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει μακάρι. Είναι κατηγορική προσταγή πλέον».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των τηλεφωνικών επαφών που είχε το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς με κάποιους εξ αυτών οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για τη νίκη του, έγιναν ήδη κάποιες πρώτες συζητήσεις.

Δείτε όλο το χρονικό της χθεσινής ημέρας εδώ

(Τα βίντεο είναι από το real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:44